Блек Фламинго Пъблишинг ООД / Black Flamingo Publishing OOD

Black Flamingo Publishing е българско издателство, регистрирано през 2010 година. Основната идея, заради която то възниква, е желанието да бъде даден глас на творци и предоставено пространство за теми, намиращи се извън общественият център на внимание, извън мейнстрийма и светлините на прожекторите.
За хората, стоящи зад този проект, гласовете, носещи различното, са гласовете на бъдещето, които ни карат да се замислим над човешката си природа и да потърсим нови хоризонти, да подадем ръка на тези, които имат нужда от разбиране и подкрепа.

Номинации и награди
През 2011 г. издателството е номинирано за националната награда „ Христо Г. Данов“ в категория „Изкуство на книгата“. През 2013 г. издателството печели националната награда „ Христо Г. Данов“ в същата категория за оформлението на поредицата от сборници с пиеси. През 2016 издателството получава и наградата на Младежки дом Пазарджик „Океан от любов”. През 2020 г. издателството е номинирано за националната награда „ Христо Г. Данов“ за превода на книгата „Катманду. Пътепис“ от Жела Георгиева с автор Стеван Пешич

Дейности:
Продуцентска и издателска дейност
Агентска дейност

Контакти:
Етаж 2, офис 35
0886161685, 0887456731
office@blackflamingopublishing.com