Издателство „Емас”

Издателство „Емас” бе основано през 1992 г. и започна своята дейност с книги за деца. През следващата година издателството пусна първото произведение от поредицата „Преживяно” – „Една арабска принцеса разказва” от Джийн Сасън. Книгите от тази поредица, в които неизвестни жени от цял свят разказват вълнуващата история на своя живот, станаха едни от най-търсените на българския пазар и предизвикват интереса на читателската публика и до днес.

През следващите години започнаха да излизат от печат най-тежките за издателска изработка произведения – пълният „Речник на българския език”, двутомните „Ангилйско–български”, „Немско–български” и „Българско–английски” речник на Българската академия на науките, големите „Италианско-български” и „Българско-италиански речник”, както и средни по обем речници и серия граматики. С тях издателство „Емас” се наложи на пазара като водещо в областта на справочната литература.

Ние, екипът на издателство „Емас”, вярваме в незаменимата роля на детската книга. Затова още от първата ни стъпка досега не сме спирали да вървим с нея. Към момента при нас можете да намерите цели пет детски поредици за различни интереси и възрасти – „Вечните приключенски романи”, включваща приключенската класика, „Големите разказвачи на XX/XXI век”, в която влизат произведения от съвременни класици, предназначена за деца на 7–10-годишна възраст, „Европейски разказвачи на ХХ/ХХI век”, целяща да представи най-доброто от европейската книга за 10–14-годишните, „Класически произведения, разказани за деца” – романизирани древни и средновековни епоси, подходящи за деца над 10-годишна възраст, и „Български народни приказки” в шест тома.

Едновременно със справочната и детската литература издателство „Емас” подготвяше – заедно с издателство „Глобус” – и серия художествени произведения от едни от най-известните съвременни писатели – Марио Пузо, Фредерик Форсайт, Мейв Бинчи, Артър Хейли. Сред нашите нови автори ще споменем Филип Ванденберг, Карин Фосум, Ане Холт и Ю Несбьо – последните трима от поредицата „Криминале”, включваща скандинавски писатели-криминалисти.

Издателство „Емас” е известно на българската читателска публика и с изключително доброто оформление и полиграфическо изпълнение. За високото си качество книгите му бяха отличени два пъти с първата награда „Бронзов лъв” за най-добър издателски проект (2005 и 2012 г.) на Асоциация „Българска книга”, два пъти с втора награда „Бронзов лъв” (2006 и 2007 г.) и два пъти с диплом от Националната награда „Хр.Г.Данов” (2006 и 2007 г.).

А след като ви запознахме с фактите трябва да споменем – най-важното за нас е, че обичаме това, което правим.

Контакт:
Книжна борса Искър
ет. 3