неделя, януари 23, 2022
НачалоНови книгиНова година с нова книга от Йордан Йовков от ТРУД

Нова година с нова книга от Йордан Йовков от ТРУД

За душевността на българина от Йордан Йовков

Избраноот Йордан Йовков е заглавието, с което Книгоиздателска къща “Труд” дава старт на новата 2022-а година. Сборникът с избрани произведения излиза в луксозната поредица “Златна класика” и включва най-значимото от богатото творчество на писателя, който се е превърнал в символ на българската душа и българското село – Йордан Йовков. Подбрани са разкази от най-ранното до късното му творчество – военни, битови, анималистични, от популярните и обичани цикли: „Вечери в Антимовския хан”, „Старопланински легенди”, „Песента на колелетата”, „Те победиха”, „Женско сърце”, „Ако можеха да говорят”. Подобаващо място в него заема и повестта „Земляци”. Героите на Йовков са хора, стремящи се към красота, добро и любов, разкъсвани са от съмнения и болка, но се уповават на здрав вътрешен коректив – връзката с бога.
Дълбокото познаване на трепетите на човешката душа – любовните вълнения, майчината и бащината любов и грижа, болката и страданието, породени от войната, привързаността към земята и родното, разбирането и обичта към животните, възприемани като същества с душа, повика за запазване на красотата и чистотата в отношенията между хората, в отношението към природата и родината, правят творчеството на Йовков разбираемо и за съвременния читател. Повечето от разказите му са познати на българите от ранна възраст, тъй като се изучават в училище, и са част от любимите произведения на няколко поколения.
Сборникът от 600 страници излиза в луксозна подвързия и продължава традицията на Книгоиздателска къща „Труд” да представя по подобаващ начин класическите произведения на български автори.

Йордан Йовков
Избрано
Стр. 600
Цена 35.00 лв.

Налична за разпространение на Книжна борса Искър, ет. 2, офис 37.

Свързани статии
Реклама
logo-ciela-com
Baner_Rosen_Tahov_54

Най-нови

Нови книги