Забавни детски книжки от ТРУД

0
1131

Пакости и вкусни гозби в детското бистро

В третата забавна книжка за веселия готвач Сладтракакиш и ленивия му помощник котарака Петмез (от Книгоиздателска къща “Труд”), историята на Стефани Буде е свързана с идеята на господин Сладтракакиш да отвори ново бистро. И то не какво бистро – но бистро за деца, вдъхновено от животните. Затова и той иска да го направи необикновено. Подготвя всичко необходимо: купува костюми и дори обикаля зоопарка, за да проучи животните. Но усилията му да внесе усещането за дивата природа в бистрото си имат катастрофални последици и не само гладните деца трябва да се притесняват. Присъединете се към господин Сладтракакиш и мързеливия му котарак Петмез, докато работят по този вълнуващ нов проект и са въвлечени в някакви маймунски работи.

“Господин Сладтракакиш и детското бистро”
Стефани Буде
стр. 98
цена 12,99 лв.

Щурите игри на белия териер Тоби


Дебютна книга на Марина Манова като автор и художник е най-новото заглавие в каталога с детска литература на издателство “Труд”. В “Приключенията на белия териер Тоби” най-малките читатели ще научат какво свързва белия териер Тоби и един паток? В най-горещия и странен ден на топлото лято? Историята в книжката е за едно необикновено приятелство. Такова, което изглежда ще е завинаги.
Книгата е поучителна, смешна и вдъхновена от епизод от живота на кучето Тоби, който постоянно прави бели и изпада в много беди, но и учи за живота… Илюстрирана е цветно със симпатичните рисунки на самата авторка. Идеята й е книгата да се чете от малки читатели и да помага на тези, които са в чужбина, но майчиният им език е българският.

“Приключенията на белия териер Тоби”
Марина Манова
стр. 36
цена 7,99 лв.

Налична за разпространение на Книжна борса Искър, ет. 2, офис 37.

Купете онлайн 1 и 2