Две нови заглавия на издателство ТРУД

0
1048

Екзотика и страст в света на туарегите

Третият роман на българския пазар от Джейн Джонсън е вече в книжарниците. “Пътят на солта” е един от най-продаваните романи на писателката из цял свят, преведен е на над 10 езика. Историята е и романтична, и трагична. Бащата aрхеолог на Изабел умира, оставяйки й пъзел: мистериозен африкански амулет и загадъчно писмо.Но какво представлява амулетът? И защо иска точно Изабел да го получи? Съвсем импулсивно младата жена се качвана самолет до Мароко, за да разбере. След като почти е убита при инцидент, който уврежда амулета, разкривайки повече от тайните му, тя осъзнава, че трябва да внимава. Но когато нейният спасител, Таиб, предлага да й помогне за разкриването на историята на амулета, тя не може да устои на изкушението да разплете историята до край.Така попада в мистериозния свят на туарегите, в плен на очарованието на пустинята. Предприемайки дългия път – пътя на солта, който преди нея е извървяла друга,не по-малко дръзка жена…
Джейн Джонсън е британска писателка и издател. Освен с работата си с Дж. Р. Р. Толкин, тя е известен редактор на британските издания на Джордж Р. Р. Мартин, Робин Хоб и Дийн Кунц. Омъжена е за берберски майстор-готвач.

Пътят на солта
Джейн Джонсън
стр. 300
Цена 19,99 лв.

Купи онлайн тук

Гаврил – кратки разкази от Десислава Кменова

Втори сборник с кратки разкази от Десислава Каменова излиза на книжния пазар с логото на Книгоиздателска къща “Труд”. За книгата авторът споделя: “Това е една малка книга, с много къси разкази, която ми помогна да превъзмогна загуби, които ми дариха и свобода. Не е нужно да имате всичко, което искате. Животът по някое време свършва. Много отлита, но едно остава – да си обичал, да обичаш и да бъдеш, без резерва – себе си!”. Докоснете се до написаното от Десислава Каменова. То ще ви хване за гърлото и ще ви обърне внимание на света наоколо, тук и сега. Фотографиите са дело на награждавания фотограф – Виолета Апостолова/Лети.

Гаврил
Десислава Каменова
120 стр.
цена 15.00 лв.

Налични за разпространение на Книжна борса Искър, ет. 2, офис 37.