Историята на най-скандалния крал на Великобритания

0
792

– Обявявам принц Едуард за наш законен и правдив владетел Едуард Осми… – извисява глас над гърмежите главният хералд на кралството.

Денят е 20 януари 1936 година, мястото – дворецът „Сейнт Джеймс“ в Лондон. Отвън Великобритания празнува с нови надежди коронясването на своя нов крал, а в залата една слабичка жена седи притихнала в очакване на неизвестното си бъдеще.
Само десет месеца и двайсет дена по-късно същият този крал ще произнесе съдбовните думи:
„– … невъзможно е да се справя с отговорностите си на крал без подкрепата на любимата жена.“
И ще се откаже от короната в полза на следващия в реда на наследството.
Короната или любовта. Едуард Осми не приема отказа на кралството да сключи брак с американката Уолис и прави своя дълбоко осъзнат избор в полза на любовта.
С какво тази неособено млада и съвсем не красива жена, с два развода зад гърба си и без аристократичен произход, е спечелила сърцето на владетеля на най-голямата съвременна империя? В името на какво този млад и красив мъж се е отказал от слава, власт и почести? До ден-днешен този въпрос е загадка за негови сънародници, за историци и политици. За всички, които не разбират думата любов.

„Уолис и Едуард. Любов, по-силна от корона“ е проникновеният, завладяващ опит на английската авторка Уенди Холдън да изследва миналото и да разкрие душата на най-скандалния крал на своята родина.

УОЛИС И ЕДУАРД. Любов, по-силна от корона
Автор: Уенди Холдън
432 стр.
меки корици
превод: Николина Тенекеджиева
художник: Златина Зарева
редактор: Василка Ванчева
ISBN: 978-954-357-572-5

Цена: 21.90 лв.

Можете да намерите на книжна борса Искър, ет. 3, щанд 20-2
Купи онлайн тук